Key2Compliance välkomnar Charlotta Hjerpe

December 16, 2021
Charlotta Hjerpe

– Lanserar nytt affärsområde Pharma QA

Charlotta Hjerpe är nytillsatt chef för Key2Compliances senaste affärsområde Pharma QA. Charlotta har både en vetenskaplig och industriell bakgrund. Under sin karriär har hon hittills hunnit med att arbeta som forskare inom akademin och inom flera olika delar av läkemedelsindustrin, bland annat som projektledare, operativ chef, QA och kvalitetschef. Med sin breda erfarenhet från såväl akademi, biotech och pharma ser Charlotta både helheten och delarna. Nu är hon redo att bygga upp det nya affärsområdet som ska hjälpa Key2Compliances pharmakunder med kvalitetssäkring och kvalitetsledning.

Med det nystartade affärsområdet kan Key2Compliance erbjuda alla aktörer inom pharma stöd för kvalitetsledning inom alla GxP-områden; GCP, GVP, GMP, GLP och GDP. De olika och mycket viktiga områdena styr hur läkemedel ska utvecklas, testas, tillverkas, distribueras och övervakas. Med den kompetens och erfarenhet som Charlotta bidrar med kan vi nu erbjuda konsultuppdrag och utbildningar för alla områden inom GxP. För Charlotta är det viktigt att förstå varje kunds unika behov.

”Olika regelverk styr olika faser i läkemedelsprocessen. Förutsättningarna varierar också mellan produkt, bransch och aktivitet. Det handlar om att tolka regelverken och anpassa efter varje specifik situation. Vi ska kunna hjälpa alla typer av bolag, allt från ett litet startup-företag som behöver hjälp att komma igång, till att stötta större etablerade bolag som kanske behöver utbilda personal i nya regelverk. Vi vill vara en naturlig partner för alla aktörer i branschen. Inte bara med det teoretiska utan även med att praktiskt implementera reglerna utifrån ett kvalitetsperspektiv, hjälpa till med dokumentationen och bidra med insikter i de mer strategiska frågorna.”

Nu brinner Charlotta för att bygga upp det nya affärsområdet.
”Key2Compliance har det bästa av båda världar. Det är ett bolag som har trovärdighet, ett mycket gott rykte och har byggt upp struktur, expertis och ett nätverk. Samtidigt så växer bolaget. Här kan jag vara med och bygga upp någonting, vilket jag tycker är jätteroligt. Det finns mycket att utgå ifrån, och inte minst många härliga människor som får mig att trivas.”

Så här säger Key2Compliance VD Jan Hellqvist om det nya affärsområdet och att få jobba tillsammans med Charlotta Hjerpe: ”Med vårt nya affärsområde vi vill ge den svenska läkemedelsindustrin en solid partner inom alla GxP-områden och med Charlottas erfarenhet och kompetens ombord tar vi nya raska steg inom Life Science, utbildning och konsulttjänster.”

För mer information vänligen kontakta:
Terese Hedin
Marketing Director
+46 (0)70 561 0092
terese.hedin@key2compliance.com

 

 

Search

Cookies

For your best experience are we using cookies on this website.