Kursledare

Anna Lundén

Delägare och utbildningsansvarig i Key2Compliance AB

  For English, click here »

Anna Lundén är utbildningschef och delägare i Key2Compliance AB, ett utbildnings- och konsultföretag specialiserat på kurser i GMP-regelverk och kvalitetssystem för tillverkare och leverantörer inom läkemedel och medicinteknik. Key2Compliance AB tillhandahåller information och utbildning med ett specialkunnande om skillnader och likheter mellan USAs och EUs regelverk.

Anna håller såväl företagsinterna som öppna GMP-kurser samt utför konsultuppdrag inom GMP-området.

Anna är även kursledare för AAMIs internationella kursprogram i kvalitetssystem för Medical Device och har varit en del i teamet bakom 3:e upplagan av “AAMI - The Quality System Compendium – CGMP Requirements and Industry Practice”.

Innan Anna startade Key2Compliance AB (tidigare Lundén/Ellow ab) 1995, arbetade hon under 13 år med filtrering inom kemisk processindustri, livsmedel samt läkemedel och har bred insikt i utvecklingsprojekt och praktiska applikationer inom GMP-reglerad verksamhet. Anna har även tagit fram utbildningar till denna industri, läst kemi vid Stockholms Universitet och arbetat med laboratorieanalyser inom klinisk kemi och vattenanalys.

Anna är författare till böckerna:
"Handbok i GMP - kvalitetssystem för läkemedelsindustrin"
och
"Handbok i kvalitetsarbete för MedTek"
.

och har även utvecklat Play4GMP® - Spelet som ökar kunskapen och medvetenheten om GMP och QSReg.

Handbok i GMP     Handbok i kvalitetsarbete för MedTek    Play4GMP®